DERS BİLGİLERİ | |||||
---|---|---|---|---|---|
Ders | Kodu | Yarıyıl | Ders Süresi | Kredi | AKTS |
Bahçe Bitkilerinde Standardizasyon | BBP 420 | 8 | 2 | 2 | 2 |
Ön Koşul Dersleri | |
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar | None |
Dersin Dili | Türkçe | |||
Dersin Seviyesi | Lisans | |||
Dersin Türü | Zorunlu | |||
Dersin Koordinatörü | ||||
Dersi Verenler |
|
|||
Dersin Yardımcıları | ||||
Dersin Amacı | Bahçe Bitkilerinde standardizasyonun yararları ile üzüm üretiminin değişik aşamalarındaki standartları öğretmektir. |
|||
Dersin İçeriği | Bahçe Bitkilerinde örnekleme, standardizasyonun yararları, sofralık, şaraplık ve kurutmalık üzümlerde olgunluk standartları, hasat kriterleri, Üzümlerin hasadı, ambalajlanması, depolanması, taşınması. Ambalajlama, pazarlama ile ilgili standartlar, asma fidanı üretimi standartları, çelikler ve aşı kalemleri ile ilgili standartlar. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
---|
1) Standardizasyonun önemi kavranır ve standartlar öğrenilir. |
2) Türkiye de ve dünyada kullanılan standartlar izlenir, yenileri öğrenilir, değerlendirilir. |
3) Bağcılıkta kullanılan standartlar arazi ve laboratuar koşullarında öğrenilir. |
4) |
5) |
6) |
7) |
8) |
9) |
10) |
11) |
12) |
13) |
14) |
15) |