DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Yemeklik Yağ Bitkileri TBP   428 8 1 2 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Doç. Dr.Cemal KURT1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Besin amaçlı bazı önemli yağ bitkilerinin bitkisel özelliklerini, kullanım alanlarını ve yetiştirilme tekniklerini ve ıslahını öğrenir
Dersin İçeriği
Soya, yerfıstığı susam ve ayçiçeği gibi yemeklik yağ bitkilerinin bitkisel özellikleri, yetiştiriciliği ve ıslahı

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Yemeklik yağ bitkilerinin Türkiye ve Dünyadaki önemini ve kullanım alanlarını bilir
2) Ülkemizde yaygın olarak tarımı yapılan soya, yerfıstığı, susam ve ayçiçeği gibi yemeklik yağ bitkilerinin bitkisel özellikleri, kullanım alanları ve yetiştirme tekniklerini öğrenir.
3) Yağ bitkilerinin içerdiği kalite özellikleri hakkında bilgi sahibi olur
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)