DERS BİLGİLERİ | |||||
---|---|---|---|---|---|
Ders | Kodu | Yarıyıl | Ders Süresi | Kredi | AKTS |
Yemeklik Yağ Bitkileri | TBP 428 | 8 | 1 | 2 | 3 |
Ön Koşul Dersleri | |
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar | None |
Dersin Dili | Türkçe | |||
Dersin Seviyesi | Lisans | |||
Dersin Türü | Seçmeli | |||
Dersin Koordinatörü | ||||
Dersi Verenler |
|
|||
Dersin Yardımcıları | ||||
Dersin Amacı | Besin amaçlı bazı önemli yağ bitkilerinin bitkisel özelliklerini, kullanım alanlarını ve yetiştirilme tekniklerini ve ıslahını öğrenir |
|||
Dersin İçeriği | Soya, yerfıstığı susam ve ayçiçeği gibi yemeklik yağ bitkilerinin bitkisel özellikleri, yetiştiriciliği ve ıslahı |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
---|
1) Yemeklik yağ bitkilerinin Türkiye ve Dünyadaki önemini ve kullanım alanlarını bilir |
2) Ülkemizde yaygın olarak tarımı yapılan soya, yerfıstığı, susam ve ayçiçeği gibi yemeklik yağ bitkilerinin bitkisel özellikleri, kullanım alanları ve yetiştirme tekniklerini öğrenir. |
3) Yağ bitkilerinin içerdiği kalite özellikleri hakkında bilgi sahibi olur |
4) |
5) |
6) |
7) |
8) |
9) |
10) |
11) |
12) |
13) |
14) |
15) |