DERS BİLGİLERİ | |||||
---|---|---|---|---|---|
Ders | Kodu | Yarıyıl | Ders Süresi | Kredi | AKTS |
Su Hazırlama Teknikleri | KM 471 | 7 | 2 | 2 | 4 |
Ön Koşul Dersleri | |
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar | None |
Dersin Dili | Türkçe | |||
Dersin Seviyesi | Lisans | |||
Dersin Türü | Seçmeli | |||
Dersin Koordinatörü | Prof. Dr. Gülfeza KARDAŞ | |||
Dersi Verenler |
|
|||
Dersin Yardımcıları | ||||
Dersin Amacı | Bu dersin amacı su ve özelliklerini, gelecekteki yeri ve kullanılabilirliğini, çevre kirletici ile su kaynaklarının ilişkisini kavratmak. |
|||
Dersin İçeriği | Suyun özellikleri, su örneklerinin alınma şekilleri, su örneklerinin lab. korunması, en yaygın yapılan deneyler, kirlilik bileşenleri, suyun kimyasal kinetiği ve denge, endüstriyel kuruluşlara göre suların hazırlanışları, arıtma modelleri, örnekler ve çözüm yolları bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
---|
1) Su kaynaklarını ve canlı yaşamındaki önemini kavrar. |
2) Su dengeleri ve değişimlerini kavrar. |
3) Çevre kirleticilerinin su içerisindeki davranışlarını kavrar. |
4) Deneysel olarak su arıtma tekniklerini uygular. |
5) Suyun kimyasal yapısını analiz eder. |
6) Su örneklerinin hazırlanmasını kavrar. |
7) Suyun kimyasal dengesini kavrar. |
8) Su arıtma tekniklerini tanır. |
9) |
10) |
11) |
12) |
13) |
14) |
15) |