DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
No | Temel öğrenme Kazanımları | Katkı Düzeyi | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||
1 | İnsan ağız-diş temel yapısını ve fonksiyonunu açıklar. |
||||||
2 | Ağız bölgesine yapılan uygulamaların temel özelliklerini listeler. |
||||||
3 | Dezenfeksiyon, sterilizasyon ve hijyen ile ilgili temel bilgileri tanımlar |
||||||
4 | Klinikte kullanılan araç ve gereçleri tanır. |
||||||
5 | Alet bakımı ve koruması ile ilgili bilgileri kullanır |
||||||
6 | Hasta bireyin muayene ve tedavisi öncesinde ünitin hazırlama basamaklarını sayar. |
||||||
7 | Dört elli çalışma kurallarını uygular |
||||||
8 | Hastaya yapılan uygulamalarla ilgili temel düzeydeki bilgi ve becerilerini kullanarak çalışma alanını hazırlar. |
||||||
9 | Kullanılan aletlerin sterilizasyonunu ve dezenfeksiyonunu sağlar. |
||||||
10 | Hasta randevularını takip eder. |
||||||
11 | Uygulama öncesinde çalışma alanını ve hastayı hazırlar. |
||||||
12 | Diş hekiminin dört elli çalışmasına olanak verecek şekilde hekimi asiste eder. |
||||||
13 | Dental tedaviler sırasında kullanılan malzemeleri hazırlar. Kullanılan aletlerin sterilizasyonunun ve dezenfeksiyonunu yapar. |
||||||
14 | Hasta randevu, takip ve laboratuvar formlarını doldurur. Hasta ile ilgili materyaller kontrol eder ve laboratuvar uzmanına ulaştırır |
||||||
15 | Kullanılan aletlerin kalibrasyon ve bakımlarını düzenli yaptırır ve en verimli şekilde çalışmalarını sağlar |
X | |||||
16 | Kliniğin eksiklerini belirler ve gerekli olan malzemeler için istekte bulunur. |
||||||
17 | Gerektiğinde hasta ve hekim arasında en uygun ve hızlı şekilde koordinasyonu sağlar. |
X | |||||
18 | Mezun olduktan sonra öğrendiği bilgileri kendi bilgileri ile eleştirel bir şekilde değerlendirir |
||||||
19 | Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olarak meslektaşları, hastaları ve hekimlerle sağlıklı iletişim kurar, en az bir yabancı dili alanındaki gelişmeleri izleyebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek yeterlikte kullanır. |
||||||
20 | Çalışma ortamında sağlık ve iş güvenliğine ilişkin önlemleri alır. Mesleki teknolojik gelişmeleri izler. |
X |