DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Gıda Mühendisliği Uygulamaları II G   350 6 0 2 2

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Doç. Dr.SÜLEYMAN POLAT1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Laboratuvarda uyulması gereken kuralların, örnek almanın ve hazırlamanın, kullanılacak çözeltileri hazırlamanın, laboratuvar temel alet ve ekipmanları kullanmanın, gıda bileşenlerinin temel analiz yöntemlerinin uygulamalı olarak öğretilmesi
Dersin İçeriği
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışmaları

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Laboratuvarda uyulması gereken kuralları bilir
2) Örnek almayı ve hazırlamayı bilir.
3) Kullanılacak çözeltileri hazırlamayı bilir
4) Laboratuvar temel alet ve ekipmanları kullanmayı bilir
5) Gıda bileşenlerinin temel analiz yöntemlerini bilir
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)