DERS BİLGİLERİ | |||||
---|---|---|---|---|---|
Ders | Kodu | Yarıyıl | Ders Süresi | Kredi | AKTS |
Gıda Mühendisliği Uygulamaları II | G 350 | 6 | 0 | 2 | 2 |
Ön Koşul Dersleri | |
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar | None |
Dersin Dili | Türkçe | |||
Dersin Seviyesi | Lisans | |||
Dersin Türü | Zorunlu | |||
Dersin Koordinatörü | ||||
Dersi Verenler |
|
|||
Dersin Yardımcıları | ||||
Dersin Amacı | Laboratuvarda uyulması gereken kuralların, örnek almanın ve hazırlamanın, kullanılacak çözeltileri hazırlamanın, laboratuvar temel alet ve ekipmanları kullanmanın, gıda bileşenlerinin temel analiz yöntemlerinin uygulamalı olarak öğretilmesi |
|||
Dersin İçeriği | Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışmaları |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
---|
1) Laboratuvarda uyulması gereken kuralları bilir |
2) Örnek almayı ve hazırlamayı bilir. |
3) Kullanılacak çözeltileri hazırlamayı bilir |
4) Laboratuvar temel alet ve ekipmanları kullanmayı bilir |
5) Gıda bileşenlerinin temel analiz yöntemlerini bilir |
6) |
7) |
8) |
9) |
10) |
11) |
12) |
13) |
14) |
15) |