DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
İngilizce II BBT   140 2 2 3 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör.Dr. Muhittin ERSUNGUR
Dersi Verenler
Öğr. Gör.Dr.MUHİTTİN ERSUNGUR1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Öğrenciler günlük ifadeleri ve ihtiyaç duyacakları kalıplardan oluşan temel deyimleri öğrenir, anlar ve bu ifadeleri kullanır. Kendisini veya başkalarını nasıl tanıtacağını öğrenir. Nerede yaşadığı, ne işle meşgul olduğu, niye bir yabancı dil öğrendiği gibi sorulara cevap verir. Eğer karşısındaki kişi yavaşça ve anlaşılır bir şekilde konuşursa onunla iletişime geçer.
Dersin İçeriği
...vardır (tekil), ... vardır (çoğul), çok, biraz, bir kaç, Sıklık zarfları; ne kadar sık, asla, nadiren, hemen hemen hiç, bazen, genellikle, herzaman. Basit geçmiş zaman (di li geçmiş zaman), Neden..., çünkü... . Kıyaslama, kadar... (sıfat), daha... (sıfat), en ... (sıfat), sıfatlarla ve zarflarla kıyaslama, Gelecek zaman, Geçmiş zaman (Present Perfect), henüz, şimdi, zaten, daha once, hiç, bir kez, iki kez. Geçmişte başlamış şu anda süreklilik gösteren zaman (Present Perfect Continious), ne zamandan beri... , ... den beri.., yeterince, ...dığı zaman, iken.

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Can exchange information on familiar and routine matters
2) Can understand the main points of a text related to everyday life
3) Can produce simple connected text on topics of personal interest
4) Can describe his/her background in simple terms
5) Can give ideas, reasons and explanations for opinions and plans
6) Can deal with situations in an area where the language is spoken
7) Bahçe Bitkileri ürünlerinin muhafazası ve pazarlanmasını tartışır
8) Bahçe Bitkilerinde büyümeyi düzenleyicilerin yararlanma olanaklarını kavrar
9) Bağımsız karar verme, kendine güven, yaratıcılık becerisi kazandırma ve sorumluluk alabilme
10) Ekip oluşturabilme ve ekip çalışmasına uyum sağlama
11) Öğrendiği bilgileri analitik ve eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirme
12) Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci
13) Alandışı bilgilerden yararlanarak kendi alanıyla ilgili etkili ve sağlıklı iletişim kurabilmek ve iletişim teknolojilerini kullanmak
14) Gıda konusunda da literatürü izleyebilecek düzeyde yabancı dilinde gelişme
15) Gıda ile ilgili mevzuat ve yönetim sistemleri hakkında fikir sahibi olmak , Meslek etiğine saygılı olma