Dersin Öğrenme Kazanımları |
---|
1) Toprak teknolojisini ve uygulamalarını bilir ve geliştirir |
2) Seramik hammade olarak kullanılan toprakların özelliklerini sıralayabilir |
3) Seramik hammadde olarak kullanılan toprakların endüstride kullanım bilir ve uygulayabilir |
4) Seramik hammaddelerin endüstride kullanımını açıklar |
5) Seramik Hammaddelerin fırınlama süreçlerini tanımlar |
6) Tarım dışı toprak kullanımını tanımlar |
7) Bitkilerin, her türlü topraklı ya da topraksız ortamda düzenli beslenebilmeleri sağlayacak beslenme programlarını hazırlayabilme yetisine sahip olur |
8) Tarımsal alanların bilimsel, ekonomik ve akılcı kullanımları kapsamında, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme alanında yeni teknolojilerin, yöntemlerin ve ölçme sitemlerinin kullanılması ve geliştirilmesi çalışmalarını tasarlar |
9) Her türlü toprak, bitki, gübre ve su analizleri ve yorumu konusunda yetkinlik kazanır |
10) Ekip oluşturabilme ve ekip çalışmasına uyum sağlama |
11) Öğrendiği bilgileri analitik ve eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirme |
12) Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci |
13) Alandışı bilgilerden yararlanarak kendi alanıyla ilgili etkili ve sağlıklı iletişim kurabilmek ve iletişim teknolojilerini kullanmak |
14) Gıda konusunda da literatürü izleyebilecek düzeyde yabancı dilinde gelişme |
15) Gıda ile ilgili mevzuat ve yönetim sistemleri hakkında fikir sahibi olmak , Meslek etiğine saygılı olma |