DERS BİLGİLERİ | |||||
---|---|---|---|---|---|
Ders | Kodu | Yarıyıl | Ders Süresi | Kredi | AKTS |
Örtü Altı Yetiştiriciliği | BBP 317 | 5 | 2 | 2 | 3 |
Ön Koşul Dersleri | |
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar | None |
Dersin Dili | Türkçe | ||||||
Dersin Seviyesi | Lisans | ||||||
Dersin Türü | Seçmeli | ||||||
Dersin Koordinatörü | Doç. Dr. Meral INCESU | ||||||
Dersi Verenler |
|
||||||
Dersin Yardımcıları | |||||||
Dersin Amacı | Örtüaltı yetiştiriciliği sistemlerinin tanıtılması, örtüaltı yetiştiriciliği prensiplerinin öğretilmesi tanımlar. |
||||||
Dersin İçeriği | Farklı örtüaltı sistemlerinin tanımlanması ve birbirlerinden ayırt edilmesi, sera kurulumuna etkili olan ekolojik, ekonomik ve sosyal faktörler, sera kurulmasında etkili teknik faktörler, serada sebze yetiştiriciliğinin genel prensipleri (bitki dikim yoğunluğu, budama ve askıya alma, tozlanma ve döllenmeye yardım, sulama, gübreleme ve hasat) |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
---|
1) Farklı örtüaltı sistemlerini tanır ve ayrımlar |
2) Sera kurarken etkili olan ekolojik ve sosyal faktörleri öğrenir |
3) Seraların yapısal özelliklerini bilir ve tanımlar |
4) Seralarda bitki yetiştirme prensiplerini genel olarak öğrenir |
5) Meyvecilikte örtüaltına almanın meyvelerde erkencilik ve kaliteye katkılarını öğrenir |
6) Örtüaltında kültürel önlemlerle meyve yetiştirme tekniklerini öğrenir |
7) Örtüaltında kültürel önlemlerle meyve yetiştirme tekniklerini öğrenir. |
8) |
9) |
10) |
11) |
12) |
13) |
14) |
15) |