DERS AKIŞI |
Hafta | Konular | Ön Hazırlık | Yöntem |
1 | Dersin kapsamı ile ilgili bilgilendirme ve kaynak kitap tanıtımı, genel mikrobiyoloji ve gıda mikrobiyolojisi ders bilgilerinin kısa aktarımı | Genel mikrobiyoloji ve gıda mikrobiyolojisi ders notlarının gözden geçirilmesi | |
2 | Gıda güvenliği tanımı ve içeriği, güvenli gıda üretimine yönelik sistemler ve HACCP | Ders notundaki ilgili konular | |
3 | Hastalığa neden olan gıda kaynaklı kusurlar, gıdalardaki mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal tehlikeler | Ders notundaki ilgili konular | |
4 | Risk analizi, mikrobiyel kalite yaklaşımları | Ders notundaki ilgili konular | |
5 | Gıdalarda bulunan mikrobiyolojik tehlikelerin tanımlanmasında kullanılan yöntemler | Ders notundaki ilgili konular | |
6 | Mikrobiyolojik kriterler, hızlı sayım ve tanım yöntemleri | Ders notundaki ilgili konular | |
7 | Meyve -sebze ve ürünlerinde mikrobiyolojik kalite kontrol ve güvenli üretim | Ders notundaki ilgili konular | |
8 | Ara Sınav | Ders notundaki ilgili konular ve bu konuyla ilgili makaleler | |
9 | ARA SINAVI | Ara sınava kadar işlenmiş konuları, önerilen kaynaklardan ve verilen ders notlarından çalışarak sınava hazırlanmak | |
10 | Süt ve süt ürünlerinde mikrobiyolojik kalite kontrol ve güvenli üretim | Ders notundaki ilgili konular ve bu konuyla ilgili makaleler | |
11 | Tahıl ve tahıl bazlı ürünlerde mikrobiyolojik kalite kontrol ve güvenli üretim | Ders notundaki ilgili konular ve bu konuyla ilgili makaleler | |
12 | Yemeklik yağlarda mikrobiyolojik kalite kontrol ve güvenli üretim | Ders notundaki ilgili konular ve bu konuyla ilgili makaleler | |
13 | Baharat, tuz ve diğer özel gıdalarda ( kakao, çikolata, kahve, şekerlemeler vb) mikrobiyolojik kalite kontrol ve güvenli üretim | Ders notundaki ilgili konular ve bu konuyla ilgili makaleler | |
14 | Yumurtalardaki riskler ve gıda güvenliğinin sağlanması | Ders notundaki ilgili konular ve bu konuyla ilgili makaleler, gazete haberleri ve son gelişmeler | |
15 | İçme ve kullanma sularında mikrobiyolojik kalitenin belirlenmesi ve sağlanması | Ders notundaki ilgili konular | |
16-17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Dönem süresince işlenmiş konuları, önerilen kaynaklardan ve verilen ders notlarından çalışarak sınava hazırlanmak. | |