DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Dersin kapsamı ile ilgili bilgilendirme ve kaynak kitap tanıtımı, genel mikrobiyoloji ve gıda mikrobiyolojisi ders bilgilerinin kısa aktarımı Genel mikrobiyoloji ve gıda mikrobiyolojisi ders notlarının gözden geçirilmesi
2 Gıda güvenliği tanımı ve içeriği, güvenli gıda üretimine yönelik sistemler ve HACCP Ders notundaki ilgili konular
3 Hastalığa neden olan gıda kaynaklı kusurlar, gıdalardaki mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal tehlikeler Ders notundaki ilgili konular
4 Risk analizi, mikrobiyel kalite yaklaşımları Ders notundaki ilgili konular
5 Gıdalarda bulunan mikrobiyolojik tehlikelerin tanımlanmasında kullanılan yöntemler Ders notundaki ilgili konular
6 Mikrobiyolojik kriterler, hızlı sayım ve tanım yöntemleri Ders notundaki ilgili konular
7 Meyve -sebze ve ürünlerinde mikrobiyolojik kalite kontrol ve güvenli üretim Ders notundaki ilgili konular
8 Ara Sınav Ders notundaki ilgili konular ve bu konuyla ilgili makaleler
9 ARA SINAVI Ara sınava kadar işlenmiş konuları, önerilen kaynaklardan ve verilen ders notlarından çalışarak sınava hazırlanmak
10 Süt ve süt ürünlerinde mikrobiyolojik kalite kontrol ve güvenli üretim Ders notundaki ilgili konular ve bu konuyla ilgili makaleler
11 Tahıl ve tahıl bazlı ürünlerde mikrobiyolojik kalite kontrol ve güvenli üretim Ders notundaki ilgili konular ve bu konuyla ilgili makaleler
12 Yemeklik yağlarda mikrobiyolojik kalite kontrol ve güvenli üretim Ders notundaki ilgili konular ve bu konuyla ilgili makaleler
13 Baharat, tuz ve diğer özel gıdalarda ( kakao, çikolata, kahve, şekerlemeler vb) mikrobiyolojik kalite kontrol ve güvenli üretim Ders notundaki ilgili konular ve bu konuyla ilgili makaleler
14 Yumurtalardaki riskler ve gıda güvenliğinin sağlanması Ders notundaki ilgili konular ve bu konuyla ilgili makaleler, gazete haberleri ve son gelişmeler
15 İçme ve kullanma sularında mikrobiyolojik kalitenin belirlenmesi ve sağlanması Ders notundaki ilgili konular
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Dönem süresince işlenmiş konuları, önerilen kaynaklardan ve verilen ders notlarından çalışarak sınava hazırlanmak.

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar