Dersin Amacı |
Ülkemiz ve dünya seracılığında ekonomik önemi en fazla olan domates, hıyar, biber, patlıcan, kavun, karpuz ve kabak türlerinin serada yetiştiriciliği anlatılmaktadır. Seralarda tek ve çift ürün yetiştiricilik dönemlerinin özellikleri, sera yetiştiriciliğine uygun çeşitlerde aranılan özellikler, güncel ticari çeşitler, her sebze türünün serada istediği iklim kontrolü için gerekli parametreler (sıcaklık, nem, ışıklanma vb), seraya dikim, bitki yoğunluğu, farklı türlerde budama ve askıya alma teknikleri, her tür için özel fertigasyon programı, her türün su gereksinimi, farklı sera sebzelerinde tozlanma ve döllenmeye yardım, CO2 gübrelemesi, topraksız yetiştirme teknikleri, hastalık - zararlılar ve hasat aşaması her türe özel detaylı anlatılmaktadır. |
Dersin İçeriği |
Serada modern yetiştirme tekniklerini domates, biber, patlıcan, hıyar, kavun, kabak vb türlerinde işleyerek uygulamalı olarak öğrenir |