DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Topraklı ve topraksız yetiştiriciliğe genel bir bakış ön okuma Anlatım
2 Toprakların ve diğer yetiştirme ortamlarının genel özellikleri ön okuma Anlatım
3 Topraksız tarımın tarihçesi ve teknikleri ön okuma Anlatım
4 Substrat kültürü (organik substratlar: Torf, hindistancevizi torfu, ağaç kabuğu, talaş vb; Sentetik organik substratlar) ön okuma Anlatım
5 Substrat kültürü (inorganik substratlar: kum ve çakıl, perlit, pomza, vermikulit, zeolit, kayayünü, genleştirilmiş kil vb) ön okuma Anlatım
6 Substrat kültüründe besin çözeltisi kavramı ve gübreler ön okuma Anlatım
Tartışma
7 Substratların tekrar kullanılabilirliği-karışabilirlikleri ön okuma Anlatım
Tartışma
8 Ara Sınav Genel çalışma Yazılı Sınav
9 Su kültürü teknikleri ön okuma Anlatım
10 Su kültürü teknikleri (devam) ön okuma Anlatım
11 Su kültürü teknikleri (devam) ön okuma Anlatım
12 Su kültürü (su kalitesi, besin elementleri, çözeltinin özellikleri) ön okuma Anlatım
13 Su ve substrat kültürlerinin avantaj ve dezavantajları ön okuma Anlatım
14 Bitki besleme açısından katı ve sıvı ortam kültürleri ön okuma Anlatım
Tartışma
15 Topraksız tarım teknikleri ve seracılıkta kullanımı, topraksız tarım ve çevre ilişkisi ön okuma Anlatım
Tartışma
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Genel çalışma Yazılı Sınav

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar