DERS AKIŞI | |||
---|---|---|---|
Hafta | Konular | Ön Hazırlık | Yöntem |
1 | Topraklı ve topraksız yetiştiriciliğe genel bir bakış | ön okuma | Anlatım |
2 | Toprakların ve diğer yetiştirme ortamlarının genel özellikleri | ön okuma | Anlatım |
3 | Topraksız tarımın tarihçesi ve teknikleri | ön okuma | Anlatım |
4 | Substrat kültürü (organik substratlar: Torf, hindistancevizi torfu, ağaç kabuğu, talaş vb; Sentetik organik substratlar) | ön okuma | Anlatım |
5 | Substrat kültürü (inorganik substratlar: kum ve çakıl, perlit, pomza, vermikulit, zeolit, kayayünü, genleştirilmiş kil vb) | ön okuma | Anlatım |
6 | Substrat kültüründe besin çözeltisi kavramı ve gübreler | ön okuma | Anlatım Tartışma |
7 | Substratların tekrar kullanılabilirliği-karışabilirlikleri | ön okuma | Anlatım Tartışma |
8 | Ara Sınav | Genel çalışma | Yazılı Sınav |
9 | Su kültürü teknikleri | ön okuma | Anlatım |
10 | Su kültürü teknikleri (devam) | ön okuma | Anlatım |
11 | Su kültürü teknikleri (devam) | ön okuma | Anlatım |
12 | Su kültürü (su kalitesi, besin elementleri, çözeltinin özellikleri) | ön okuma | Anlatım |
13 | Su ve substrat kültürlerinin avantaj ve dezavantajları | ön okuma | Anlatım |
14 | Bitki besleme açısından katı ve sıvı ortam kültürleri | ön okuma | Anlatım Tartışma |
15 | Topraksız tarım teknikleri ve seracılıkta kullanımı, topraksız tarım ve çevre ilişkisi | ön okuma | Anlatım Tartışma |
16-17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Genel çalışma | Yazılı Sınav |
KAYNAKLAR | |
---|---|
Ders Notu | |
Diğer Kaynaklar |