DERS BİLGİLERİ | |||||
---|---|---|---|---|---|
Ders | Kodu | Yarıyıl | Ders Süresi | Kredi | AKTS |
Organik Tarım | BAC 116 | 2 | 2 | 2 | 3 |
Ön Koşul Dersleri | |
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar | None |
Dersin Dili | Türkçe ![]() |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Doç. Dr. Fahriye Bihter ZAİMOĞLU ONAT |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Organik tarımı tanıtmak. Organik tarımın Dünyada ve Türkiyedeki geçmişi hakkında bilgi vermek. Organik tarım yapabilmek için gereken koşullar konusuda bilgi verip, organik tarımın prensiplerini anlatmak. Organik ürünler konusunda bilgi vermek. Organik tarımın insan ve çevre üstündeki etkileri hakkında bilgi vermek. |
Dersin İçeriği | 1. Organik tarımı kavramını öğrenmek 2. Organik tarımın tarihçesini ve gelişim sürecini öğrenmek 3. Organik tarımın dünyada ve Türkiyede gelişim süreci hakkında bilgi sahibi olmak |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
---|
1) 1) Farklı tarla ,bahçe ve süs bitkilerinin ekolojik istekleri ve bunların yetiştirilme ve ıslah yöntemleri hakkında bilgi sahibi olma |
2) 2) Bitkisel üretim yapabilme, tohum, fide ve fidan üretebilme, bunlarla ilgili kalite analizleri yapabilme yetkinliğine sahip olma |
3) 3) Farklı bitkilerde ıslah ve üretim yöntemlerini uygulayabilme yetisine sahip olma |
4) |
5) |
6) |
7) |
8) |
9) |
10) |
11) |
12) |
13) |
14) |
15) |