DERS BİLGİLERİ | |||||
---|---|---|---|---|---|
Ders | Kodu | Yarıyıl | Ders Süresi | Kredi | AKTS |
Kalsinasyon ve Kireç Üretimi | MDS 332 | 6 | 2 | 2 | 3 |
Ön Koşul Dersleri | |
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar | None |
Dersin Dili | Türkçe | |||
Dersin Seviyesi | Lisans | |||
Dersin Türü | Seçmeli | |||
Dersin Koordinatörü | Prof. Dr. Özen KILIÇ | |||
Dersi Verenler |
|
|||
Dersin Yardımcıları | ||||
Dersin Amacı | Kireç üretim yöntemleri hakkında bilgi vermek, kaliteli kireç üretimi için gerekli olan kireçtaşı ve kireç fırınları ile ilgili bilgi sahibi yapmak ve oluşabilecek sorunlar hakkında bilgilendirmek |
|||
Dersin İçeriği | Kalsinasyon , Yakıt türleri ve maliyet karşılaştırma , Kireç ve kireç üretimi , kireçtaşı ve dolomitik kireçtaşı Kireç fırın tiplerini karşılaştırma , kimyasal bileşimi ve kireç kalitesi ve diğer etkileriyle kireç kullanımı , Kireç üretiminin tarihi , Partikül boyutu ve yakma sistemlerinin etkileri üzerine genel bilgiler ve faktörler , Sönmemiş gözenek , Yüzey alanı , Nemlendirici ve tepkime değerleri , Günümüzdeki kireç üretimi ve çevresel etkileri , kireç üretim maliyetleri , Günümüzde ve gelecekte kireç pazarlama |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
---|
1) Kireç üretim yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur. |
2) kirecin önemi ve kalsinasyon işlemleri hakkında bilgi sahibi olur. |
3) Kireç kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olur. |
4) Kaliteli kireç üretimi için gerekli olan kireçtaşında aranan özellikleri bilir. |
5) kireç fırınları ile ilgili konularda bilgi sahibi olur. |
6) Kireç üretiminde işlem aşamaları hakkında bilgi sahibi olur. |
7) kaliteli kireç için fırın koşulları hakkında bilgi sahibi olur. |
8) kireç üretimine etki eden parametreleri bilir. |
9) kireç üretimi için gerekli fırın koşullarını bilir. |
10) kireç üretimi için gerekli öğütme koşullarını bilir. |
11) kireç üretiminde optimum paketleme koşullarını bilir. |
12) kireç üretiminde uyulması gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini bilir. |
13) |
14) |
15) |