DERS AKIŞI |
Hafta | Konular | Ön Hazırlık | Yöntem |
1 | Giriş, Video/Dia gösterisi | Kaynak okuma, internet | Anlatım
|
2 | Kireçtaşı türleri, oluşum ortamları ve üretim yöntemleri | Kaynak okuma, internet | Anlatım
|
3 | Kireç ve kireci etkileyen kireçtaşı özellikleri | Kaynak okuma, internet | Anlatım
|
4 | Kireç üretiminde kullanılan yakıt tipleri | Kaynak okuma, internet | Anlatım
|
5 | Fırın refrakterleri | Kaynak okuma, internet | Anlatım
|
6 | Kalsinasyon | Kaynak okuma, internet | Anlatım
|
7 | Kalsinasyon derecesi | Kaynak okuma, internet | Anlatım
|
8 | Ara Sınav | Kaynak okuma, internet | Yazılı Sınav
|
9 | Kireç fırınları | Kaynak okuma, internet | Anlatım
|
10 | Kireç fırını emisyonları ve kontrolü | Kaynak okuma, internet | Anlatım
|
11 | Sönmemiş kirecin özelllikleri | Kaynak okuma, internet | Anlatım
|
12 | Kireç söndürme ve söndürülmüş kirecin özellikleri | Kaynak okuma, internet | Anlatım
|
13 | Kireç kullanım alanları | Kaynak okuma, internet | Anlatım
|
14 | Laboratuarda kireç üretimi | Kaynak okuma, internet | Anlatım
|
15 | Laboratuarda kireç üretimi | Kaynak okuma, internet | Anlatım
|
16-17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Kaynak okuma, internet | Yazılı Sınav
|