DERS BİLGİLERİ | |||||
---|---|---|---|---|---|
Ders | Kodu | Yarıyıl | Ders Süresi | Kredi | AKTS |
Organik Tarım | BBT 452 | 8 | 2 | 2 | 3 |
Ön Koşul Dersleri | |
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar | None |
Dersin Dili | Türkçe | |||
Dersin Seviyesi | Lisans | |||
Dersin Türü | Seçmeli | |||
Dersin Koordinatörü | Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ | |||
Dersi Verenler |
|
|||
Dersin Yardımcıları | ||||
Dersin Amacı | Topraklı ve topraksız yetiştiriciliğin genel özellikleri, topraksız yetiştirme ortamlarının sınıflandırılması, özellikleri ve kullanımı konularını öğretmek |
|||
Dersin İçeriği | Bitki yetiştirme ortamlarının tanıtılması: toprakların ve diğer bitki yetiştirme ortamlarının özellikleri, topraksız tarımın tarihçesi, yetiştirme ortamlarının sınıflandırılması- kullanım amaçları-avantaj ve dezavantajları, yetiştirme ortamlarında kullanılacak materyallerde olması gereken fiziksel ve kimyasal özellikler-karışabilirlikleri, bitki besleme açısından katı ve sıvı ortam kültürleri, topraksız tarım ve çevre. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
---|
1) Organik tarıma uygun toprak özelliklerini bilir |
2) Organik tarımda gübreleme ve mücadele yöntemlerini bilir ve uygular |
3) Biyolojik gübrelemede Rhizobium bakterileri ve mikoriza mantarları gibi mikroorganizmalardan biyoteknolojik yöntemlerle yararlanmasını bilir ve organik tarımda bu bilgileri pratiğe aktarır |
4) Organik ürünlerin depolanması, paketlenmesi ve pazarlanması konularında temel bilgilere sahip olur organik ürünlerin insan sağlığı açısından önemi hakkında yeterli bilgiye sahip olur |
5) |
6) |
7) |
8) |
9) |
10) |
11) |
12) |
13) |
14) |
15) |